Yamaha FZ1


2009

Oli aika ostaa Thaimaahan uusi pyörä. Vanha alkoi olla remontissa jokaikinen päivä, joten ajamisesta ei tullut enää mitään. Ostinpa samantien uuden, kun sellaisiakin oli saatavilla. Vaihtoehtoja oli oikeastaan kaksi eli Kawasakin ER-6n, joka olisi ollut halpa ja lempipyöräni Yamaha R1, joka kuitenkin on hiukan kova ja huonostipakattava arki- ja Etelä-Thaimaan teitä ajatellen.

FZ1 tarjosi sopivasti R1:n moottoria, mutta ajoasento olisi hiukan ranneystävällisempi betonimotareilla ja lisäksi mukaan sai laukut - tosin vain sivulaukut, jotka ovat aika epäkäytännölliset yksin matkustettaessa (vievät sivuttaistilaa, joten pyörällä ei mahdu kapeista raoista).

Samalla viikolla kuin ostin pyörän kävin hakemassa umpeutuvalla kansainvälisellä ajokortillani tilalle uuden thaimaalaisen ajokortin. Kortin sai ihan helposti samalla kertaa käynnillä sitä meni anomaan. Ensin täytettiin kaikki paperit ja muutamaan kertaan hain lisääkopioita papereista läheisestä kioskista. Sitten tehtiin perusteelliset näkökokeet, joissa tarkistettiin värisokeus, etäisyyden erottaminen ja näkökenttä. Jonkun ajan päästä printteri putkautti muovisen ajokortin. Koko homma onnistui yhdellä käynnillä – olisikohan tämä mahdollista Suomessa?

Bike at the driving licence office. One visit for application, tests and getting the licence - really good system.


Back to Severi's main page

This page has " . $osumat[1] . " hits after " . $osumat[2] . "

Updated " . $osumat[3]; ?>

Please, send any comments to Severi@mad.fi